Posts

Es werden Posts vom 2010 angezeigt.

Amazing recitation of the Qur'an by a young child!

Bild
MashaAllah!! SubhanAllah...ini yg dikatakan kurniaan dr Nya. Budak kecik nih baca kalah org tua..meremang bulu roma mendengar...Jeles nye kat budak nih..hehehehehe.... Mungkin kita baca tak seperfek budak nih..tapi kenapa yek.....kenapa kita selalu tinggalkan Quran nih..hmmm...kenapa yek?..ce kita cuba tanya soklan nih kat diri sendiri...
Quran bukanlah bnda yg kita boleh tggalkan dalam kehidupan seharian.Sbb dalam Quran nih macam2 kita boleh jumpa...seriously..kalo tak percaya try baca n try faham ayat2 dr Allah dalam Quran yg very precious nih..Quran adalah satu guider yg Allah bg direct free pada kita...masalah , stress , jiwa tak tenang ,semuanya bole di"solve"kan jika kita btoi2 jadikan Al Quran nih sbg rujukan.Jadik kenapa kita nak tggalkan dia keseorangan habis berdebu ato jadik hanya sekadar hiasan atas almari?Aduuuhh...rugikan idop?..bak kata kawan2 saya ; "Rugi separoh hidup ko"..hmm..btoi tuh..Perumpaan yg kita bole buat ttg tak baca Quran nih adalah sama m…

Intro..intro.. :)

Alhamdulilah2..itu jek mampu nak diri ni katakan lepas start menulis nih..
bukanlah niat nak menunjukkan diri ini baik...cma sekadar ingin memberi peringatan pada diri sendiri dan jugak pada saudara2 yg amat ku kasihi

sebagai permulaan...nak kongsi satu video nih...sambil2 boleh muhasabah diri...ttg CINTA : LIEBE : AMOR yg sebenar...yg eternal...

Cinta pada Dia....jom sama2 enjoy n muhasabah diri thru video nih :